fbpx

Често задавани въпроси

Тук ще намерите нашите отговори на често задавани въпроси

Какво е предимството на поетапното освобождаване на трифазната таблетка ОЙОНО® нощ?

Трифазната технология е специална с това, че съответните съставки на 3-те слоя на таблетката не се освобождават едновременно, а на три фази със закъснение във времето. Първоначално съставките от фазата на непосредственото освобождаване се освобождават в организма в рамките на 10 минути от приема, след това тези от фазата на забавено освобождаване и накрая веществата от фазата на продължително освобождаване се доставят на организма със забавяне и дълготрайно за период до 8 часа.

Може ли ОЙОНО® нощ да се приема за по-дълъг период от време?

Хранителната добавка ОЙОНО нощ може да се приема за продължителен период от време. Всички съдържащи се вещества са познати с традиционното си приложение в различни препарати, комбинации и дозировки. Не е известно да има привикване към някое от тях, което да доведе до намаляване на ефективността и съответно до увеличаване на приема.

Съдържа ли ОЙОНО® нощ продукти от животински произход, лактоза и глутен?

ОЙОНО нощ е без съдържание на продукти от животински произход, не съдържа лактоза и глутен, поради което е подходящ както за вегетарианци, така и вегани.

Как протича освобождаването на съставките на трифазната таблетка ОЙОНО® нощ в сравнение със спрейовете с мелатонин?

При спрея е възможна само директна абсорбция поради течното приложение и малкото количество на едно впръскване, но не и продължително и със забавяне освобождаване на съставките. Поради тази причина спрейовете се прилагат предимно с цел постигане на бърз ефект чрез съкращаване на периода, необходим за заспиване. За да се подпомогне съня през втората половина на нощта обаче, е необходим по-продължителен и траен ефект. Това се осигурява от трифазната таблетка ОЙОНО нощ.

Може ли да се очаква ефект на привикване при приема на ОЙОНО® нощ?

Не. Хранителната добавка ОЙОНО нощ може да се приема за по-дълъг период от време. Всички съдържащи се вещества традиционно се включват в състава на различни препарати, комбинации и дозировки. Не е известно да има привикване, което да доведе до намаляване на ефективността и съответно до увеличаване на приема.

Кои съставки се съдържат в ОЙОНО нощ?

ОЙОНО нощ съдържа подбрани растителни екстракти ( екстракти от валериана, глог, маточина, пасифлора), както и мелатонин и витамин В6. Можете да научите повече тук.

Какъв е препоръчителният прием на ОЙОНО нощ?

ОЙОНО нощ се приема под формата на таблетка веднъж дневно 30 минути преди лягане с малко течност.

От каква възраст може да се започне с прием на ОЙОНО нощ?

ОЙОНО нощ е подходящ за употреба при възрастни, но не за деца и юноши под 18-годишна възраст.

Мога ли да приемам ОЙОНО нощ по време на бременност?

Поради липса на достатъчно данни, ОЙОНО нощ не се препоръчва за бременни и кърмачки.

Какво можете да направите, ако не можете да спите през нощта?

Дори елементарни промени в ежедневието биха могли да имат голямо значение и да повлияят положително на ритъма сън-бодърстване.

  • вечерните разходки или упражненията за релаксация могат да приведат тялото и ума в хармония и да намалят главоблъсканиците вечер.
  • няколко часа преди лягане не трябва да консумирате тежки ястия, алкохол или кафе.
  • за да избегнете понижаване на нивата на мелатонин в организма, не гледайте телевизия и не се взирайте в екрани преди лягане.
  • вечерният ритуал, като например чаша билков чай, топла вана или четене на книга, може да отвлече вниманието Ви от ежедневните проблеми и да Ви помогне да заспите по-лесно.

Създава ли ОЙОНО нощ усещане за умора през деня?

Не. Ако приемате таблетката съгласно препоръките, малко преди лягане, и се придържате към препоръчителна продължителност на съня от 7-8 часа, ОЙОНО нощ не предизвиква умора на следващия ден. Съдържащите се съставки се разграждат през гореспоменатия период. По този начин не се повлиява негативно възможността да се събудите отпочинали и да сте работоспособни през следващия ден.

Колко продължително трябва да приемам ОЙОНО нощ, преди да усетя ефект?

Времето, необходимо за заспиване, би могло да се съкрати само след една доза ОЙОНО нощ. Това е така, защото мелатонинът допринася за съкращаване на времето, необходимо за заспиване. Допълнителните резултати от изследване*, проведено с 300 потребители на сънотворни, показват, че впоследствие (още след една седмица) качеството на съня също може да се подобри значително чрез приема на ОЙОНО нощ. Това е така, защото релаксиращите свойства на валерианата и маточината допринасят за спокоен сън, а глогът допълнително помага за намаляване на напрежението и безпокойството. Освен това, заедно с успокояващите съставки от пасифлора, той допринася за по-добър сън.

*In-Home-Use Test | Exevia GmbH | Report Consumers Germany | November 2020, n = 301 Anwender im Alter zwischen 50 und 75 Jahren, die Probleme mit dem Einschlafen / Durchschlafen haben und in den vergangenen 4 Wochen Schlaf- / Beruhigungsmitteln (keine Rx-Präparate) eingenommen haben.